De goed-nieuws
show

Goed nieuws is leuker dan slecht nieuws. Sterker nog: goed maakt je positiever en dat werkrt op heel veel gebieden door. Speciaal voor de vrijwilligers- organisaties vier goed-nieuws tips om je vrijwilligers blij te maken:

1. Vier je successen
Ben je 100 keer open geweest? Heb je je 50e vrijwilliger binnengehaald? Is iemand 1, 2 of 5 jaar in dienst? Vier het! Je vrijwilligers voelen zich gewaardeerd, raken meer betrokken en roosteren zich nog vaker in.

2. Begroet nieuwe medewerkers
Voor veel mensen is het best spannend om te beginnen in een nieuw team. Als je hen welkom heet, bijvoorbeeld in je maandelijkse nieuws-mail, neem je ze meteen op je in je groep. Prettig bijeffect: de rest van het team is ook meteen op de hoogte.

3. Neem afscheid van medewerkers
Soms stoppen je vrijwilligers: door een nieuwe baan, een verhuizing, een geboorte. Vaak is het goed nieuws voor hen, en daarom is het een goede gewoonte om hen te bedanken voor hun tijd en inzet, en hen veel succes en geluk te wensen. Zo blijven ze ambassadeur van je organisatie!

4. Organiseer regelmatig activiteiten
Bijvoorbeeld een picknick in het park, een borrel in de kroeg, een wandeling door de stad. Het hoeft niet veel te kosten en helpt je mensen om elkaar te leren kennen, buiten het werk om. Een team dat elkaar goed kent, neemt eerder diensten van elkaar over, en vult makkelijker een roostergat op.